Hasta Bezi Başvurusu Nasıl Yapılır? (2024 Güncel)

Hasta Bezi Başvurusu Nasıl Yapılır? (2024 Güncel)

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) verdiği desteklerden biri de hasta bezi yardımıdır. 

2024 yılı ile beraber, birçok insan SGK bez desteği ile ilgili detayları araştırmaya başladı.

SOSYAL GÜVENKLİK KURUMUNU’NA (SGK) HASTA BEZİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

SGK'ya kayıtlı hastalar için uzman doktor tarafından belirlenen bez ihtiyacına göre her ay düzenli şekilde ödeme yapılmaktadır.

SGK hasta bezi ödemesi başvurusu için aşağıda belirtilen belgeleri istemektedir.

1-) Uzman Doktor Onaylı Hasta Bezi Raporu: Başvuruda bulunacak olan hasta için uzman doktor tarafından düzenlenmiş ve hastalığın teşhisini içeren onaylı hasta bezi raporu gerekmektedir.

2-) Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Başvuru sahibine ait nüfus cüzdanının fotokopisi.

3-) Son 6 Ay İçinde Çekilmiş Vesikalık Fotoğraf: Son altı ay içinde çekilmiş olan dört (4) adet vesikalık fotoğraf.

4-) Doktor Tarafından Verilmiş Reçete: Hasta bezi raporu ile birlikte doktorun düzenlemiş olduğu reçete. Reçetede hastanın alacağı bez miktarının belirtilmesi gerekmektedir.

5-) Hasta Bezi Başvuru Formu: SGK tarafından verilen hasta bezi başvuru formunda istenen bilgilerin eksiksiz doldurulmalıdır.

6-) Engelli Raporu (Var İse): Hasta için engelli raporu varsa başvuru sırasında bu belge de sunulmalıdır.

2024 SGK HASTA BEZİ DESTEĞİ AYRINTILARI

Hasta bezi desteği, ihtiyaç duyan hastaların ve ailelerinin maddi yükünü azaltmak için SGK tarafından verilmektedir. Hesaplama, hastanın günlük 4 adet bez kullanacağı varsayımı ve bu kapsamda aylık 120 adet, 2 aylık kullanım için ise 240 adet bez ödemesine göre yapılmaktadır.

Kullanım süresi ve miktara göre ödeme, doktorun verdiği rapor ve reçetede yer alan bilgilere göre yapılmaktadır. Hastanın normal kullanım adedinden daha fazla bez kullanması gerektiği durumlarda SGK bu durumu dikkate alarak destekte bulunabilmektedir.

SGK tarafından hasta bezi desteklerinin tanımlı hesaba yatırılıp yatırılmadığı E-Devlet üzerinden sorgulanabilir. Sorgulamayı yapabilmek için öncelikle bir E-Devlet şifresine sahip olmanız gerekmektedir.